Меню
Your Cart

Чугунен чайник с цедка

Чугунен чайник с цедка
Чугунен чайник с цедка
Чугунен чайник с цедка
Чугунен чайник с цедка
Чугунен чайник с цедка
Чугунен чайник с цедка
Чугунен чайник с цедка

Японски чугунен чайник с цедка

Класически дизайн, висококачествен материал за изработка и необикновена издръжливост - японският чугунен чайник превръща приготвянето и консумирането на чай в това, което то е било по начало: ритуално действие.

Насладете се на изключително удобство, нулево съдържание на токсични елементи и по-топъл и ароматен чай за по-дълго време - защото съвършенството е в детайлите. 

Материал: чугун 
Вместимост: 600 мл (4 чаши)
Поддръжка: Ръчно измиване

49.00 лв.
  • Наличност: В наличност
  • Каталожен номер: CAS-POT-600
  • Тегло: 1.00kg

Какви са предимствата при използването на чугунен чайник?

Използвайки висококачествен метален чайник с цедка, Вие ще си гарантирате няколко важни предимства, свързани със здравето, удобството и естетиката, а именно:

Многофункционалност

Дорбият чугунен чайник може да се използва спокойно и безопасно както за затопляне на вода директно върху котлона, така и за наливане на вече кипната вода за чай. Той е силно термоустойчив и огнеупорен, така че можете да варите чаените смеси направо в него, когато това е заложено в начина им на приготовление. 

Ненадмината издръжливост

Качествените чайници от чугун имат по-дълъг живот от който и да било друг вид съдове за приготвяне на чай. Те издържат на удари, изпускане, високи температурни амплитуди и различни механични влияния - така гарантират успешно използване години наред и перфектно съотношение между цена и качество. 

Лесна поддръжка

Оригиналните японски чугунени чайници нямат никакво допълнително покритие отвътре или отвън, докато съвременните им версии се изработват от емайлиран чугун за по-лесно почистване. Така едно бързо изплакване под течаща вода е достатъчно, за да отстраните остатъците от чай или напитки. 

Препоръчва се измиването да се случва единствено на ръка, тъй като съдомиялните машини могат да увредят чугуна. 

Съвършен вкус и аромат на чая

Използването на чиста вода с комбинация с чугунен чайник може да придаде на всяка чаена смес качествено нови вкусово-ароматни качества. Причината е, че чугунът разпределя горещината равномерно във вътрешността на чайника, което помага на хармоничното извличане на активни вещества от плодовете или билките. 

В допълнение, масивният метален чайник запазва топлината за много по-дълго време, а заедно с нея - и полезните свойства на чая. 

Естетика

Не на последно място, черният чайник от чугун има традиционен японски дизайн с класически и стилен външен вид. Той е страхотен начин да превърнете обикновената чаша чай в изкуство, а малкия си следобеден ритуал - в чисто хюга изживяване

За пълнокръвно изживяване на чаената церемония, можете да комбинирате чугунения чайник със зелен чай Сенча и Императорски чай от сребърни игли - защото стъпката между прозата и поезията е малка, и минава през усещането!