В сезона на Водолея, екипът на Vireo.bg идва с няколко безценни съвета за всички, които общуват с представител на извънземната зодия като част от ежедневието си.

Добрата новина - днес ще Ви споделим осем сигурни начина да изкарате Водолея извън контрол. Лошата - вероятно вече стотици пъти сте постигали този ефект, без дори да сте си го поставяли за цел

А ето ги и 8-те най-сигурни начина да докарате всеки Водолей до самия предел на (иначе безпределното му) търпение.

Задължете го да направи нещо

Шегуваме се - разбира се, че не можете да направите това. И все пак, вземете си пуканки и опитайте. Поставете му краен срок. Определете конкретни правила, по които искате да изпълни дадена задача. Дайте му книга с готварски рецепти. Кажете му, че искате да е само Ваш завинаги.

Не на последно място - побързайте да обявите, че се шегувате, ако държите да го запазите в живота си за още няколко кратки минути. 

Вършете нещата БАВНО

Направете кафето мноооого старателно и го сервирайте на забавен каданс. Шофирайте без да отнемате предимството на никого. Ходете в лявата част на тротоара мудно и замечтано докато нехайно си тактувате с ръка. Обмисляйте думите, решенията, покупките и постъпките си повече от четири секунди

Скоро ще установите, че вените по челото на Водолея пулсират, а езикът на тялото му говори еднозначно: той желае да изтръгне далака Ви една идея повече от обикновено. 

Демонстрирайте безразличие към неговите прозрения

Водолеят току-що е разбрал, че Нова Зеландия е остров. Вие трябва да сте покъртени и да отворите бутилка 40-годишно уиски! Той осъзнава, че слънчевото затъмнение представлява подреждане на Земята, Слънцето и Луната в една линия. Вие трябва да ликувате и да поискате успокоителни, за да възвърнете душевния си баланс!

В случай, че пропуснете да преживеете катарзис вследствие на което и да е прозрение на Водолея, Вие можете да очаквате да влезете в черния му списък - бързо и безвъзвратно. 

Поканете го на парти с дрескод

Изключително важно е да обявите, че дрескодът е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН. Водолеят ще изпадне в когнитивен дисонанс - той дълго и мъчително ще се лута между желанието да Ви зарадва и желанието да бъде различен от всички останали, защото правилата са за дебили

В крайна сметка, можете да очаквате Водолея да се появи в собствена интерпретация на дрескода - достатъчно успешна, за да се впише във формалните правила и достатъчно алтернативна, за да му осигурява нужния душевен комфорт. 

Попитайте го накъде отива връзката Ви

Няма значение каква е връзката Ви - резултатът е еднакво зрелищен, приложен към приятел, партньор, съпруг/съпруга, майка или баща. Водолеят има свои представи за междуличностните отношения и не желае да ги коментира с никого, най-малко с Вас

Това не означава, че Водолеят не Ви обича. Това означава, че по-скоро би погълнал казан с врящо олио, отколкото да коментира на глас тези детайли от емоционалното си състояние. 

Кажете му, че нещата не са толкова сложни

Легендата гласи, че ако прекарате три минути в главата на Водолея, ще имате нужда от три години психотерапия, за да се възстановите от преживяното. Логиката на Водолеите е алтернативна, точно както възприятията им за живота, вселената и всичко останало. 

Ето защо, никога, при никакви обстоятелства не си позволявайте да твърдите, че животът е прост, лесен или (не дай Боже!) приятен в присъствието на Водолей! Вместо това кимайте дълбокомислено, пъшкайте, гледайте с празен поглед в небето и се питайте защо всичко е толкова дяволски комплицирано!

Бъдете тъпи и/или скучни

Както вероятно вече знаете, Водолеите не могат да понесат тегобата на общуването с пролетариата. Когато комуникирате с представител на зодията, уверете се, че изглеждате и звучите достатъчно възвишено, както и че разговаряте единствено по теми, които нямат нищо общо с реалността.

За предпочитане е да се придържате към понятиен апарат, който включва термини като “трансцендентална феноменология”, “пентатоничен звукоред”, “корпускулярно-вълнов дуализъм” и “Адренокортикотропен хормон”. 

Кажете му, че има нужда от връзка с реалността

Има два вида Водолеи. Първите нямат връзка с реалността и нямат представа за това, а вторите нямат връзка с реалността и горди от този факт. Какъвто и да е случая - избягвайте да коментирате фактическата неадекватност на отсрещния, ако желаете да останете в добрия тон на разговора.

Вместо това се примирете - на Водолеите не им пука за Вашата реалност, стига да ходите достатъчно бързо и да умеете да разговаряте за трансцендентална феноменология, докато пушите чай от хималайски син мак.