Рак! Зодия - вселена, която поражда повече въпроси, отколкото отговори и предлага повече адреналин, отколкото бихме могли да предположим на пръв поглед.

Родени между 21 юни и 22 юли, представителите на водния знак могат да бъдат истинска енигма - емоционални и дистанцирани, интуитивни и несигурни, грижовни и безпардонни. Къде е ключът от бараката и как да разгадаем ребуса на рака?

Днес хвърляме бомбата, като Ви разказваме всички онези силно болезнени детайли, свързани с най-често срещаните отрицателни черти на зодия рак. Или поне онези от тях, които човешката реч може да пресъздаде сравнително безпроблемно. 

Какво трябва да знаем за зодия рак?

Истината за зодия рак е проста: няма абсолютно никаква сигурна истина. Това, което можете да знаете предварително, се изчерпва с айнщайнското “Всичко е относително”, а едничкото неизменно парче от пъзела е всемогъщият и вселенски драматизъм.  

Иначе казано: Ракът е единствената зодия, която има повече лица от Близнаците, а с кое точно лице ще имате честта да се сблъскате - това не е въпрос на нищо друго, освен на късмет. Характерът на зодия рак не е фиксирана величина, а гъвкава материя - защото всяка човешка емоция може да бъде светкавично трансформирана в лирическа тегоба, с малко повече въображение. 

1: Мощен драматизъм

Публична тайна е, че раците са единствените ни съвременници, които умеят да правят драма по-добре от Шекспир. От изтънчената хронична меланхолия до буйното и мощно изстъпление - съдбата на зодия рак е интимно обвързана с агонията във всичките ѝ форми и проявления.

Когато общувате с мъж или жена зодия рак, Вие трябва да бъдете стоически подготвени да поемете талазите от горест и печал, които ще Ви заливат като цунами от всички въобразими и невъобразими посоки. Не сте готови? За добро или лошо, никой не е, и никой, никога не може да бъде. 

2: Тежка злопаметност

Спомняте ли си онзи късен юлски следобед преди шестнадесет години, когато без да искате настъпихте своя приятел рак по кутрето на левия крак? Разбира се, че не помните, тъй като сте недостойни и податливи на морална разруха. 

Легендите гласят, че всеки рак има свой ментален календар. В него, той води отчетна стенограма на всички онези мерзки начини, по които е бил неочаквано наранен и непростимо низвергнат - сортирани по година, ден, час, минута и секунда. Средната гъстота на записите е по три броя в секунда. Не вярвате? Попитайте, ако се осмелявате

3: Елегантна обсесивност

Важно е да запомните, че наличието на жена или мъж зодия рак в живота Ви, предполага пълна отдаденост. Под “пълна”, имаме предвид, че Вие никога повече няма да можете да си позволите своеволието да отделяте над шест стотни от секундата на денонощие в странични интереси, личности или занимания. 

Какво се случва, ако надвишите този (и без това твърде либерален) лимит? Точно така. Доволно количество драма и поредният запис в менталната стенограма. 

4: Фина докачливост

Любимият на зодия рак девиз гласи: “Ако не знаеш какво да направиш, най-безопасно е да се обидиш”. Разбира се, това е, защото ракът знае отлично, че всяка Ваша мисъл е насочена пряко и директно към неговото същество, а всяко Ваше действие или изказване имат скрит смисъл, целящ да го дискредитира. 

Чудите се как да избегнете дискомфортните ситуации и да общувате с рака без да го накърните? Ако случайно разберете, апелираме да споделите това безценно знание със света. 

5: Деликатна проклетия

Питате се как се сърди зодия рак? Дълго, горко и мъчително. Ситуацията ще продължи няколко години, през които Вие ще бъдете надлежно подложени на серия предизвикателства, чрез които да изкупите вината си. 

Добрата новина? През цялото това време, ракът ще Ви обича и ще Ви мрази едновременно. А лошата? Той ще изпитва абсолютно същите същите чувства завинаги, независимо от времето, пространството, обстоятелствата и усилията Ви. 

6: Интелектуална агресия

Ако любовта на рака е истинска благословия, то враждата му е едно изключително зловещо проклятие. Успеете ли да си спечелите антипатията на този знак, Вие ще станете обект на някои от възможно най-аристократичните нападки, достъпни за човешкия интелект. 

Рафинираната неприязън на рака се проявява в две основни форми: високомерно пренебрежение и добре организирана серия от подмолни интриги, които ще Ви покажат къде зимуват раците. 

7: Дълбока потайност

Серията “твърде интересни факти за зодия рак” продължава с още едно съдбоносно попълнение, а именно: каквото и да си представяте, сте много далеч от истината. 

Подобно на зодия Скорпион, раците обитават цяла вътрешна вселена, която е абсолютно независима от обективната реалност. Вселена, до която никога няма да имате достъп, независимо на колко задълбочен анализ подлагате подвеждащите знаци, които получавате.

8: Паталогична недоверчивост 

Най-подходящия подарък за зодия рак несъмнено е компактен и настолен детектор на лъжата, чрез който те да тестват Вашата лоялност по няколко пъти на ден. Причината е, че пред тези органични песимисти, Вие винаги ще бъдете виновни до доказване на противното.

Разбира се, компактните настолни детектори на лъжата не съществуват, затова можете да опитате късмета си с нашия “Чай за облекчаване на драмата”, създаден специално за ранимата душа на рака и изтерзаната психика на всички около него. 

9: Мъчителна ревност

В представите на зодия рак, “изневяра” е синоним на “любов”, а “лоялност” е абстрактно понятие с илюзорно-пожелателен характер. Ако навлизате в интимни отношения с представител на водния знак, Вие ще бъдете перменентно заподозрени в непростими предателства, а доказателствата за това ще бъдат точно толкова очевидни, колкото и несъществуващи.

Как се очаква да процедирате в подобна ситуация? Логиката и здравият разум мълчат, а на любовта остава да се справи с всички фарсови ситуации, в които ще се озовавате ежедневно и напълно неочаквано.

Лоши черти на зодия рак: да, ама не

Казаното дотук Ви кара да си съберете багажа и да отлетите с еднопосочен билет за Аруба? Дръжте се здраво, защото развръзката предстои.

Най-феноменалната способност на зодия рак е именно талантът да бъде нещо много повече от всички свои отрицателни черти. Или иначе поднесено: Вие ще обичате този малък Шекспир, въпреки драматичните му монолози. Въпреки серийните му прояви на недоволство. Въпреки нескончаемите му апоплектични удари и радикални епизоди на универсална безизходица. 

Защото какво изобщо е животът, ако не можеш да преживееш поне четири принудителни катарзиса още преди пладне?