Представителите на зодия риби (родени от 19-и февруари до 20-и март) са известни с дълбоките си емоции, богатото си въображение и огромния си творчески заряд.

Креативни, състрадателни и особено трудни за разбиране от простосмъртните, мъжът и жената зодия риби нерядко поставят близките си в задънена улица, когато дойде време за избиране на подарък. Рожден ден, имен ден, Свети Валентин или Световния ден на шоколадовия мъфин - задачата остава еднакво предизвикателна, независимо от повода. 

Ако вече сте написали десетки поеми, купили сте безброй билети за романтични филми и сте се молили на всички божества да се смилят над душата ви, имаме добри новини. Екипът на Vireo разработи единствен по рода си план за избиране на перфектния подарък за зодия риби - стъпка по стъпка.

Поемете дъх, защото гмуркането започва. 

Забравете за клишетата

Един от най-важните съвети за зодия риби гласи: трябва да бягате от тривиалните подаръци като злоядо дете от броколи на пара. Рибите ще очакват от вас изобретателност, лично отношение, интелектуална закачка и прояви на фантазия. 

Преведено за останалата част от зодиака: забравете за готовите комплекти от парфюмерията, раираните чорапи, порцелановите слончета и индустриалното производство на сувенири. Настройте се психически, че изборът на подарък за една жена или мъж зодия риби ще бъде толкова мъчителен за психиката ви, колкото обикновено са и опитите да следите мисълта на получателя му. 

Проучете всички факти за зодия риби

Ако астрологията не е истинска, то защо тогава всички риби, които познавате, са леко до средно мръднали? Време е да подредите понятията си и да приемете нещата за този зодиакален знак такива, каквито са. А ето и няколко опорни точки, които да използвате:

  • Как обичат рибите? Отдадено, самоотвержено и безрезервно. Ако изобщо обичат, тъй като в повечето случаи те са влюбени в своята фантазия за отсрещния, а не в него самия.

  • Какво очакват рибите от околните? Синхрон, хармония, изслушване, зачитане, вдъхновение. Ако не сте вдъхновени, пазете го в дълбока тайна и се самопорицайте сурово.

  • Как да впечатлим жена или мъж риби? Не се страхувайте да демонстрирате собствените си чувства и да засвидетелствате разбиране към техните емоции. Ако това ви стресира или покрусява - правете се, че не ви. Ще свикнете. 

Иначе казано: за да се представите добре, ще имате нужда от зодиакален подарък, който възпява едновременно рибите и техните средно тежки отклонения - с любов. 

Приемете всичко много лично

Опознай рибите, за да ги обикнеш” е невъзможна задача, ако не се опитате да видите света през техните очи поне за малко. За целта, приемете изборът на подарък за зодията като съдбоносна мисия, от която зависи самата материя на съществото. 

Измислете сюжет, в който провалът ви ще срути устоите на вселената, повярвайте си и изпаднете в серия от взаимно изключващи се емоционални състояния. Гледайте празно как дъждовните капки се стичат по прозореца. Запишете се на уроци по цигулка и смазвайте струните със своите благородни сълзи. Не казвайте на никого какво преживявате, а ако го направите - нека да е завоалирано и мистериозно, в мерена реч.  

Достигнете до истината за зодия риби

Известно време, след като започнете да приемате всичко много лично, ще ще усетите, че всички отрицателни черти на зодия риби са дори по-болезнени за самите тях, отколкото за околните. Наглед смирени и тихи, рибите са всъщност вселена от неизказани и неизказуеми светове, елегантно несъвместими с реалния.

Вече сте една идея по-близо до вселенската истина за подаръка си - той трябва да показва разбиране и емпатия. Не защото сте разбрали рибите - а защото сте се опитали и сте установили, че това е задача за няколко нобелови награди в различни научни направления.

По желание, можете да завършите тази фаза като отделите известно време да оплаквате горко съдбата на зодия риби, отпивайки замислено чаша силен антистрес чай. Ако се вдъхновите от страданието и го възпеете в творба, използвайте я като отлично допълнение към подаръка си. 

Триумфирайте

Вече сте изключили прозаичните опции, научили сте всичко за зодия риби, получили сте вселенско прозрение и сте преминали успешно през множество емоционални катаклизми. Имате повече от добри предпоставки да триумфирате с подбор на най-грандиозния, пищен и драматичен подарък според зодията. Време е да концентрирате силите си в един последен напън.

В последната фаза, следвайте девиза на зодия риби: “Не спирам да мисля, следователно съществувам”. Сглобете парчетата на пъзела. Потърсете различни зодиакални подаръци и открийте този, който е едновременно закачлив и проницателен, интелигентен и чувствен, качествен и запомнящ се. Опциите едва ли са много, така че в тази фаза ще ви е по-трудно да откриете подарък според критериите си, отколкото да го изберете. 

Жокер за бонус точки живот: на правилното място сте

Поднесете подаръка с любов и умерен драматизъм

Време е да оберете плодовете на психо-емоционалната центрофуга, на която сте се подложили в опитите да анализирате очакванията, нуждите и мечтите на рибите. 

Поднесете подаръка си с апломб - мелодраматично, придружено с много думи и жестове, съчинение разсъждение, семантичен анализ и елегия в поне три смислово-композиционни части. 

Обяснявайте се дълго и напоително, разкажете за процеса, споделете психо-емоционалните си травми, поискайте духовно напътствие и го приемете с превъзбудена благодарност. 

Защото рибите имат нужда от едно - да обичат и да бъдат обичани; да помагат и да им се помага; да разбират и (доколкото е реалистично) да бъдат разбирани