За да стартираме сезона на лъвовете подобаващо, във Vireo.bg решихме да хвърлим светлина върху един доста болезнен въпрос. Въпрос, вълнуващ всеки, който има романтични влечения към мъжа лъв… Въпрос – съдбоносен, покъртителен, покъртен и покъртващ.

А именно: как ревнува мъж лъв (зодия, за която ревността е особено присъща).

Надяваме се, че с настоящето обяснение, ще ви помогнем да разтъклувате поведението на тези котенца, макар и шансовете да не са много обещаващи. Надяваме се още да успеем заедно да си припомним някои истини за зодия лъв, които, дали ни допадат или не, за съжаление никой не пита. 

Представяме ви някои типични признаци, че мъжът лъв е влюбен (в някого другиго, освен в себе си) и най-вероятно ви ревнува. 

#1 Предлага брак на най-добрата ви приятелка

Може би Ви звучи леко налудничаво, но това е един абсолютно логичен ход на събитията! Вместо да поговори с вас или пък да признае за накърненото си достойнство, горделивият лъв ще предпочете да ви проведе бавна и мъчителна демонстрация на това, което изпускате. 

Подобно на Гастон от „Красавицата и звяра“, на лъва много би се харесала идеята десетина обожателки да се захласват по мускулите и чаровната му усмивка. А защо пък да не се пробва и с най-добрата ви приятелка – така ще привлече още повече внимание! 

Тук не е от особено значение какви жени харесва мъжът лъв – важното е, че ще ви го върне за онзи път, когато погледнахте в очите първия си братовчед.

#2 Флиртува демонстративно с всичко, което мърда

Все пак, лъвовете ценят свободата си и понякога дори отмъщението не им се струва достатъчна причина да се обвържат така изведнъж и завинаги. 

Ето защо, ревнивият лъв може да заложи на количество вместо на качество. И вместо да предложи брак на най-добрата ви приятелка - просто да започне да флиртува с всички одушевени предмети на континента. 

Питате се как флиртува мъжът лъв с друга жена? 

  • Купува ѝ няколко декара площ на Марс. 

  • Строи ѝ замък. 

  • Издава осем стихосбирки, написани за нея. 

  • Предлага ѝ бъбрек (макар и с надеждата да не го приеме). 

  • И други дребни жестове. 

И нека не забравяме, че вие трябва да станете свидетел на всеки един от тях и да обърнете внимание на всички подробности. За да ви заболи толкова, колкото него, когато протегнахте ръката си към мъжа на касата в супермаркета, за да си получите рестото. 

#3 Внезапно прокужда котката ви

Стремежът да бъде първи и най-добър е напълно естествен за мъжът лъв. В леглото, като опора, или като събеседник за разговор (какъвто е, след като спре да разказва за себе си), той реално се стреми да даде всичко от себе си на своята половинка. Но… Но.  Не всяка дама, разбира се, може да го оцени. Малко имат изискан вкус и високи стандарти, нали?

Според лъва, домашният ви любимец е реален повод за ревност – позволявате си да живеете с него, да му давате любов и грижа и куп други безчинства. Как изобщо е възможно да обръщате внимание на някаква си обикновена котка, когато можете да гледате превъзходния лъв, който стои пред вас?

Ако сродната ви душа е тази така великолепна зодия, то той определено ненавижда домашния ви любимец! Някои хора твърдят, че това се получава, защото вниманието ви е насочено към нещо извън любимия мъж, но ние не мислим така. Все пак, един от най-добре познатите факти за зодия лъв е именно, че е безкрайно щедър и великодушен. 

Точно поради тази причина, лъвът ще склони да пожертва своите чисти ръце и съвест, като открие начин да постави гадинката на мястото ѝ, а именно - в сянката му.

#4 Настоява да заживеете на безлюден остров (без животни)

Успокойте се! Не сте първите, нито пък последните, които трябва да се борят с диктаторския темперамент на родените под огнения знак. Вероятно сте чували на живо популярния девиз на зодия лъв: „Аз заповядвам“. 

Помислете логично. Кой уважаващ себе си (все пак зодия лъв) мъж би позволил на жената да живее където тя си поиска?!

Кога сте се сблъскали с точно тази страна на огнения знак? Ще разберете, когато той започне настоятелно да ви подканва да преместите жилището си на безлюден остров, където единственото интересно нещо, което ще гледате по цял ден, ще бъде вашия възлюбен. 

Но какво пък? Ще се храните с трева, ще пиете вода от кокосов орех и ще се излежавате по цели дни под горещите слънчевите лъчи. А и дори, когато Слънцето се скрие зад дебело одеяло от облаци, лъвът ще бъде там - и от Слънце няма да имате нужда. 

Как да туширате ревността на лъва?

В разгара на лятото, порядъчните и обикновени хора почиват, докато родените под зодиакалния знак на лъва празнуват рождените си дни. 

Как да завладеем мъж лъв и да погасим пожара на неговата ревност? След като проверите кои зодии си подхождат с лъв и как да процедирате във вашия случай, зарадвайте го с най-добрия и единствен по рода си подарък за зодия лъв - Чай за обуздаване на темперамента – за да укротите бушуващия огън… Поне за четири минути.