Ако случайно сте имали близки (а може дори и далечни) срещи с представители на зодия дева, то вие вече знаете - те са съвместими единствено с голяма водка и талантлив психотерапевт. 

И все пак - като част от обществото - на девите се налага да влизат в различни видове взаимоотношения с околните човешки същества. Несъмнено, тези отношения имат предимно менторско-назидателен характер с елементи на психотрилър и обсесивно-компулсивно размахан пръст.

Ако офертата все пак ви вълнува, то ето по какъв начин девите успяват да колаборират с останалата част от зодиака:

Овен и Дева: Фарсът

Овенът и девата си отиват като динята и лютеницата. Като брокатените сандали и белите памучни чорапи. Като тубата бензин и клечката кибрит. Или иначе казано: ефектът със сигурност ще е забележителен, но по никой начин няма да бъде лицеприятен в класическия смисъл на думата. 

Най-доброто, което може да се случи? Шеметният и бушуващ овен дори да не чуе всички стотици начини, по които бива охулен от претенциозно интелигентната дева, защото е твърде зает да се надвиква със собствения си глас. Така, само девата ще знае какво реално се случва - както почти винаги, впрочем.

Телец и Дева: Бавно и Славно

Нека бъдем честни - повечето хора просто успяват да понесат девите, защото обстоятелствата и наказателният кодекс го налагат. Телецът обаче… На телецът му харесва!

Тези двама твърдоглави, свръх-аналитични, ултра-дълбоки, мега-широки, безпределни и безпардонни индивида са способни да си спретнат прекрасно цирково шоу на забавен каданс. Разбира се, то задължително се провежда в пълно уединение и в домашни условия, защото така или иначе всички останали хора са тъпи. И да - в света на девата и телеца, това често се нарича “любов”. 

Близнаци и Дева: Теория на Големия Взрив

Близнаците са едни от малкото достойни противници на девите, когато става въпрос за безполезни знания и натрапчива нужда те да бъдат многократно инкорпорирани в който и да е разговор. Един дебат между дева и близнаци може да влезе в различни учебници: по философия, по реторика, по културология, по психопатология… А (според официални статистики!) и по криминология.

Дали динамичната и взаимно изпепеляваща ума комуникация може да се нарече “съвместимост”? Зависи от гледната точка. В този ред на мисли, една градска легенда гласи, че Големият взрив се е случил именно като сблъсък между дева и близнак с различни гледни точки…

Рак и Дева: Ромео и Жулиета

Раците имат нужда от постоянна демонстрация на внимание и упорита грижа за облекчаване на ежеминутната им драма. Девите? Те имат нужда да наставляват някого безконечно, докато не успеят да спасят света със силата на ума и волята си. Колко е две плюс две?

Така че, ако приемем, че въпросът “Коя зодия си подхожда с дева?” изобщо има правилен отговор… То отговорът вероятно би бил “Зодия Рак”. Особено и най-вече ако са родител и дете. Или ако им харесва да се държат като такива.

Лъв и Дева: Бони и Клайд

В професионален аспект, девите и лъвовете са перфектна двойка: девата работи, а лъвът се фука.

В приятелска компания, те също нямат особени проблеми, стига да не се налага да си говорят повече от два пъти в месеца.

Лъв и дева в любовта? Това е нещо като Бони и Клайд. Живот на ръба, заредени пистолети, летящи куршуми, бурна страст и чужди годежни пръстени. 

Дева и Дева: Шрек и Фиона

Сещате ли се за колосалното прозрение, че няма значение колко си изчаткал, стига да успееш да срещнеш някой, който е също толкова изчаткал, колкото теб? Ами… В общи линии, това е начинът по който комбинацията между дева и дева работи в реалния живот.

Как точно протича този живот, бихте се запитали? Представете си, че Монк има гадже. Сега си представете, че гаджето също е Монк. Точно така - тези двамата живеят най-добрия от всички животи, докато всички наоколо или страдат, или ядат трети чувал с пуканки. 

Везни и Дева: Непоносимата лекота на битието

Пъргав ум, бодра душа, богат социален живот и постоянна, шумна промяна: това са иначе прекрасните черти на везните, които обикновено карат девата да получава хронични нервни конвулсии. 

Ако има две неща, които никоя дева не може да толерира, то това са непостоянството и щастието. Ето защо, везните обикновено не са нищо повече от краткотрайни бляскави конфети в мастилената бездна на девата. 

Скорпион и Дева: Ад и Рай

Повтаряме: ако има две неща, които никоя дева не може да толерира, то това са непостоянството и щастието. Скорпионите, от своя страна, са именно обратното: изключително постоянни в нещастието си. Ако вече долавяте Купидон във въздуха, проявете уважение и си го представете с кожено яке и торбички под очите. Така вече е по-добре.

Девите и скорпионите са абсолютно способни да създадат свой собствен свят - на пропасти и висини, на екстаз и агония, на падение и триумф, на Ад, Чистилище и Рай. Каквото и да се случи, то ще е РАЗТЪРСВАЩО - всички ще са опиянени от любов, омраза, страст, интелектуали ребуси и емоционални катарзиси. На вас може да ви става лошо, но на девата и скорпиона си им е супер.

Стрелец и Дева: Платон и Аристотел

Двама различни философи, две различни философии… И все пак - всеки предпочита компанията на философ с различна философия пред компанията на интелектуален карфиол, нали така? Поне сме сигурни за предпочитанията на стрелеца и на девата.

Тази двойка може да се съгласи да бъде на различно мнение, защото достатъчно много уважава отсрещния като достоен съмишленик. Съмишленик в както точно? Никой не може да каже, но подозираме, че има нещо общо с непримиримото отношение към реалността и всички, които пребивават в нея безропотно

Козирог и Дева: Подай фактурата там

Ако съберете козирог и дева в едно помещение, вече имате малък бизнес. Дайте им две седмици и вече ще бъде среден. Ако след месец не е голям, и двамата ще изпаднат в депресия и ще се самообвиняват за провала поне две десетилетия. 

Дали това може да прерасне в романтична история? Разбира се, стига да има кой да достави пица и свещи в офиса. 

Водолей и Дева: В друго време, в друг свят

Предвид скоростта и интензитета, с който двата знака успяват да проявят романтичните си чувства, можем да заключим едно. Да, зодия дева и зодия водолей биха били перфектната двойка, ако хората бяха устроени така, че да живеят поне по четиристотин години. 

Какво би се случило, ако те все пак успеят да реализират копнежа си в този живот? Вероятно биха постигнали световно господство, напускайки галактиката в най-чистия и добре дезинфекциран космически кораб, създаван досега. Последното важи с особена сила тогава, когато девата е предозирала със своя “Чай за контрол над перфекционизма”...

Риби и Дева: Тука има, тука нема

Докато рибите се реят по повърхността на третата си аура и осмата си чакра, девите ще ги разхождат като балон с хелий по пустите улици на реалността. Докато рибите нежно възпяват красотата на битието в ритъм на мандолина, девите ще платят тока, ще изчистят къщата, ще зашият чорапите и ще проучат въпроса за допълнителното пенсионно осигуряване.

Идилия? Вярвате или не - и за двамата замесени положението ще изглежда точно така.