Меню
Your Cart

Аюрведичен чай Баланс

Аюрведичен чай Баланс
Аюрведичен чай Баланс
Аюрведичен чай Баланс
Аюрведичен чай Баланс
Аюрведичен чай Баланс

Чай Баланс Vireo

Подбрахме някои традиционни аюрведични лечебни растения, които уравновесяват емоционалната възбуда, балансират възприятията и хармонизират вътрешния ви свят. Сладникаво женското биле, комбинирано с екзотична канела и кардамон и завършено със свежия аромат на джинджифил и розови поля - това е силата на енергиите, които се допълват и хармонизират в едно неразделно, съвършено цяло.

Състав: парченца канела, кардамон, корен от женско биле, кориандър, копър, корен от джинджифил, розови листенца.
Приготвяне: 5-10 минути
Температура: 100°C
Дозировка: 2-3 гр. смес за чаша чай

Опаковката от 75 гр. е достатъчна за приготвянето на 30-35 чаши чай
 

23.50 лв.
  • Наличност: В наличност
  • Каталожен номер: T-BAL-BG
  • Тегло: 75.00g

Чай „Баланс“ – Аюрведа в помощ на вашето тяло и вашата душа

Vireo създаде за вас една деликатна чаена смес, която, залагайки на принципите на Аюрведа, ще внесе баланс, хармония и мир – както в системите на тялото ви, така и в емоционалния ви свят. 

Какво е Аюрведа?

Аюрведа е медицинска практика, произхождаща от Древна Индия. Тя има за цел да удължи живота и да подобри неговото качество, предотвратявайки проблеми, свързани с тялото, душата и ума. 
Системата и принципите на Аюрведа циркулират основно около стремежа към здравословен и пълноценен живот, изживян в хармония както със себе си, така и с околния свят.

Чаена смес „Баланс“ – от древна Индия до съвременния свят

Съставките на нашият „Баланс“ са грижливо подбрани, така че да носят мекия аромат на Изтока и да хармонизират с неговата философия. Лечебните растения и билки, съчетани в единствена по рода си комбинация предоставят букет от ползи за здравето, а именно:

Корен от женско биле
Сладкият корен притежава мощни лечебни и свойства, поради което е неизменна съставка на традиционната източна медицина. Най-популярното, подкрепено от научни изследвания действие на този естествено сладък корен, е свързано с лечението на хормоналния дисбаланс при жените. Други приложения на корена в източната медицина включват подпомагане на действието на черния дроб, простатата и дихателните пътища. 

Кардамон
Макар и по-познат като подправка в индийската и азиатска кухня, кардамонът всъщност се отличава с немалко ползи здравето и като компонент на топли билкови запарки. Преди всичко, той съдържа значителен брой антиоксиданти, улавящи свободните радикали, и по този начин благоприятстващи действието на буквално всички системи в тялото. Растението също така има свойството да редуцира стомашния дискомфорт, свързан с появата на киселини, както и на последващия лош дъх. 

Кориандър
Кориандърът има благоприятен детоксикиращ ефект, в следствие на който можете естествено да намалите безпокойството и да подобрите съня си.  Той защитава и заздравява костите, намалява нивата на холестерол и влияе благотворно на кръвоносните съдове.

Корен от джинджифил
Всички сме чували за чудото, наречено „джинджифил“. Едно от най-силно изразените му свойства е свързано със стомашно-чревния тракт и храносмилането – в изследване, проведено сред 24 напълно здрави индивида, се установява, че консумацията на около 1 гр. джинджифил преди хранене ускорява изпразването на стомаха с около 50%. Същото важи и за пиенето на чай от джинджифил. Стимулирайки храносмилателните процеси, чаят от джинджифил редуцира процесите на гниене, подобрява обмяната на веществата и ускорява процеса на отслабване. 

Копър
Добре познатият по нашите ширини копър е естествен лек срещу мигрена и анемия, както и широко използван продукт за облекчаване на стомашен дискомфорт. Неговото действие е нежно и същевременно високо ефективно – именно това е причината да се употребява за направа на чайове против колики за кърмачета и малки деца. Аюрведичната практика препоръчва приема на чай от копър дори на кърмещи майки, защото полезните му вещества преминават в кърмата и по този начин действат косвено за подобряване на храносмилането при бебетата.

Парченца канела
Освен, че е силен имуностимулант и антиоксидант, благовонната подправка спомага за храносмилането, понижава кръвната захар и показва завидни противовъзпалителни свойства. Като компонент от чаена смес „Баланс“, канелата внася щипка сладост, подпомагаща когнитивните процеси, тонизираща ума и отпускаща тялото.

Розови листенца
Розовите листенца използвахме не само заради техния детоксикиращ и обезболяващ ефект, но и заради неповторимия им цветен аромат, лъкатушещ между екзотичния Изток и нашата собствена реалност. Изсушените розови листенца освежават и замечтават, придават красива краска към палитрата на нашия „Баланс“, и придават мек послевкус на розови поля. 

С помощта на тази артилерия от природни съкровища, аюрведичната чаена смес „Баланс“ успокоява и предразполага към релаксация, спокойствие и приятно отпускане. През всички 1001 нощи между Изтока и Запада, между миналото и настоящето.