Меню
Your Cart

Чай Мента

Чай Мента
Чай Мента
Чай Мента
Чай Мента
Чай Мента

Чай Мента Vireo

Някои неща са непреходни и съвършени в простотата си, и ментата е едно от тях. Добрата стара мента е наоколо още от древността - тя ободрява ума, намалява умората и облекчава мускулните болки. Ментовият чай може да се консумира топъл или студен - като свежа и тонизираща или като приятно затопляща напитка, подходяща за всички сезони, всички възрасти и всички части на деня.

Състав: мента
Приготвяне: 5-8 минути
Температура: 100°C
Дозировка: 2 гр. смес за чаша чай (300 мл)

Приготвяне на студен чай: Направете запарка за 10-12 минути с гореща вода. По желание подсладете, след което изстудете с лед или в хладилник.

Опаковката от 75 гр. е достатъчна за приготвянето на 30-35 чаши чай.

23.50 лв.
  • Наличност: В наличност
  • Каталожен номер: T-MIN-BG
  • Тегло: 75.00g

За ментата - перлата в короната на билковите чайове

Едва ли можем да ви кажем нещо революционно ново за добрия стар чай от мента. Но пък, за сметка на това, бихме могли да ви припомним част от добре забравеното старо. 
Чаят от чиста мента е вечната класика на билковите отвари и запарки. Исторически погледнато, той е традиционен за Мароко, Северна Африка и Арабския свят, а през последните векове е широко използван и във всички останали кътчета на земята. Европейците ценят чая от мента както заради неповторимия му освежаващ вкус, така и заради многобройните му ползи за здравето, за които предстои да поговорим.

Как действа чаят от мента върху тялото?
Чаша топъл ментов чай през зимата или чаша освежаващ ментов чай през лятото? Няма значение, защото и двете имат както индивидуалния си чар, така и съвсем идентични ползи за вашето тяло и здраве. Част от тях включват:
● Подобряване на храносмилането и облекчаване на подут корем
Чаша чай от мента е перфектно питие, с което да преборите последствията от едно по-обилно хранене. Естествено съдържащият се в растението ментол спомага за по-бързото придвижване на газовете през тялото, стимулира жлъчния поток и намалява усещането за подуване на стомаха.
● Облекчаване на главоболие и мигрена
Ментовият чай доказано спомага за облекчаване на главоболие, мигрена и други симптоми, свързани със стреса. Той повлиява на свитите кръвоносни съдове в мозъка, спомага за релаксацията и намалява силата на главоболието. Това действие е характерно не само за ментовия чай, а и за етеричното масло от мента, чийто аромат има сходен ефект. 
● Едновременно освежава и редуцира стреса
Чаят от мента е уникална напитка, която стимулира и тонизира тялото, но в същото време облекчава симптомите на стрес, хиперактивност и емоционално безпокойство. И докато някои хора започват деня си с ободряваща чаша ментов чай вместо кафе, съдържащият се в този чай ментол има естествени седативни свойства, които намалят умствения стрес. 
● Облекчава кашлица и болки в гърлото
Неслучайно ментата е основна съставка на огромен брой фармацевтични продукти за кашлица и възпалено гърло. Ментолът помага за отпускане на мускулите на гърлото - ефект, който значително редуцира пристъпите на дразнеща кашлица. междувременно, естествените антибактериални и противовъзпалителни свойства на ментата противодействат на патогените и ускоряват оздравителните процеси в тялото. Чаша топъл чай с мед и лимон е най-доброто нещо, което можете да направите за себе си още при първи симптоми на простуда.
● Подобрява дъха
Ментовият аромат е най-естествения начин за подобряване на дъха в устата и всички производители на дъвки на драго сърце биха потвърдили този факт. Разликата между дъвката и ментовия чай се корени в това, че чаят е в пъти по-чист, естествен и здравословен продукт, който не само ще освежи дъха ви, а ще ви хидратира и ще въздейства на тялото ви по всички други положителни начини, посочени по-горе.

Други добре познати свойства на ментата и ментовия чай са облекчаване на позивите за повръщане, леко понижаване на температурата, облекчаване на възпалени синуси и смекчаване на менструалните болки при жените.

Какво още трябва да знаете?
Чаят от мента е подходящ за хора във всички възрасти, няма никакви известни противопоказания и може да се консумира по всяко време на денонощието. Той е с нулево съдържание на кофеин и е безопасен за консумация от деца, като също така повлиява особено добре сутрешното гадене при бременни жени.
Чаят от мента на Vitas не съдържа никакви изкуствени оцветители, аромати, есенции или алергени алергени - само 100% чиста мента с доказан произход и отлично качество.

Всички позитиви за здравето, които носи чаят от мента, следва да бъдат естествено допълнение към здравословния ви начин на хранене и живот. Той няма за цел да замести пълноценното хранене или медикаментозното лечение при наличие на специфичен здравословен проблем.

Етикети: Чай Мента , Чай