Меню
Your Cart

Чай Сладки сънища

Чай Сладки сънища
Чай Сладки сънища
Чай Сладки сънища
Чай Сладки сънища
Чай Сладки сънища

Успокояващ чай Сладки сънища Vireo

Комбинирахме изключителните успокояващи свойства на червения чай от ройбос и женското биле, за да ви осигурим сладкия и пълноценен сън, необходим за правилно регенериране на организма. Обогатихме сместа с парченца папая и аромат на зряла смокиня, придаващи плътен вкус и екзотични нотки на вашата вечерна чаша чай.

Състав: ройбос, парченца папая, корен от женско биле.
Приготвяне: 8-10 минути
Температура: 100°C
Дозировка: 2-3 гр. смес за чаша чай (300 мл)

Опаковката от 75 гр. е достатъчна за приготвянето на 30-35 чаши чай.

23.50 лв.
  • Наличност: В наличност
  • Каталожен номер: T-SWD-BG
  • Тегло: 75.00g

“Сладки сънища” - луксозен вечерен чай за дълбок и спокоен сън

Нервната възбуда, акумулирана в течение на деня, както и в рамките на по-продължителни периоди от време, често влияе твърде негативно върху хигиената на сън.
Един “букет” от фактори като трудно заспиване, често будене през нощта и неспокоен сън, би могъл значително да понижи качеството ви на живот, като влоши физическото и психическото ви здраве. Непълноценната нощна почивка се свързва със състояния като липса на концентрация, резки промени в настроението, влошаване на краткосрочната памет, забавени реакции, нарушена обмяна на веществата, затлъстяване, и др. 
Ето защо ние ви предлагаме една изчистена и семпла, но ефективна смес от плодове и билки, която да спомогне за туширане на нервната възбуда преди сън и да подобри циклите ви на почивка и отмора. 

Какво съдържа чаена смес “Сладки сънища” и какви са свойствата на нейните компоненти?
Африкански червен чай ройбос, тропическа папая и корен от женско биле - това е нашата формула за отпускане и релакс, която ще улесни заспиването и ще подобри качеството на нощния ви сън. 
Сладникавият и благоуханен червен чай от ройбос столетия наред е бил част от традиционната медицина на местното африканско население заради благотворния си, отпускащ ефект. Съвременната наука потвърждава техния опит и допълва знанията им с информация за състава на храстовидното растение, преопределящ мощния му потенциал за редуциране на стреса и нервната възбуда:

● Ройбосът съдържа големи количества магнезий и калций - два от минералите, които играят ключова роля за подобряване на съня. И докато ролята на магнезия е широко известна, то може би сте изненадани, че и калцият също подобрява съня. Това е така, защото мозъкът използва калций за производството на хормона на съня - мелатонин.
● Ройбосът намалява нивата на кортизол в тялото. Кортизолът е известен като “хормон на стреса” и, за съжаление, дисбалансът в неговите нива е една от водещите причини за появата и развитието на инсомния. Една или две чаши чай от ройбос преди сън са в състояние значително да редуцират нивата на този хормон, осигурявайки ви пълноценна почивка през следващите часове.
● Червеният чай от ройбос, за разлика от зеления или черния чай, е 100% безкофеинов и има по-скоро успокояващ и балансиращ, отколкото тонизиращ и енергизиращ ефект.
В чаената смес “Сладки сънища”, ройбосът е обогатен с кубчета папая, които не само придават допълнителна сладост и уплътняват ароматно-вкусовия профил на напитката, а и благоприятстват нейния ефект. Това се случва благодарение на високите нива на магнезий в папаята, както и на допълнителното й свойство да подобрява храносмилането. Туширането на различни стомашни проблеми като подуване, газове и киселини е друг важен фактор за осигуряване на дълбок, спокоен и непрекъснат сън през нощните часове.
Последната съставка на чай “Сладки сънища” е корен от женско биле, също подбран неслучайно. Така нареченият “сладък корен” е познат в традиционното билколечение като средство за редуциране на стреса и успокояване на стомаха. Женското биле доказано балансира нивата на кортизол, облекчава киселините и действа отлично на нервната система. 

Какво още трябва да знаете?
Чаената смес “Сладки сънища” е подходяща за малки деца, за бременни жени и за хора във всички възрасти. Тя няма никакви противопоказания и може да се консумира по всяко време на денонощието, като е особено подходяща за вечерна напитка, поради изброените си по-горе уникални свойства да успокоява тялото по естествен начин. 
“Сладки сънища” не съдържа никакви изкуствени оцветители и алергени - само 100% природни съставки с доказан произход и отлично качество.
Всички позитиви за здравето, които носи чай “Сладки сънища” са естествено допълнение към хигиената ви на сън. Той няма за цел да замести пълноценното хранене или медикаментозното лечение при наличие на специфичен здравословен проблем.